Meglepő és kellemetlen vereség

A jó tavaszi rajt után váratlanul botlott a Hajdúnánás Termál SC a női kézilabda NB I/B Keleti csoportjában. Molnár András tanítványai a csorvásiak „albérletében” Békéscsabán kaptak ki két góllal.

Az előjelek nem voltak túl biztatóak, hiszen Takács Andrea a meccs előtti napokban betegeskedett, így az is csoda volt, hogy pályára tudott lépni, Csányi Enikő pedig vállsérülése miatt nem játszhatott. Ezzel együtt jól kezdtek a fürdővárosiak, s magabiztosan vezettek – főként jó védekezésüknek köszönhetően. Aztán nánási hibák szép lassan „meccsbe hozták” a lelkes ellenfelet, ahol pályára lépett az egykori sokszoros válogatott, 1999-es BL-győztes Bohus Bea is.

Újra szoros végjátékba ment bele a Termál SC, de ezúttal nem szerzett pontot, hiszen az utolsó percekben is ziccereket hibázott.

Vannak ilyen meccsek, amikor semmi sem jön össze – mondta Molnár András vezetőedző. – Kértem a lányokat, hogy felfelé lőjenek, a meccs után mégis kék-zöld volt a Csorvás kapus lába, a sok védéstől. Számunkra jól jön az egyhetes szünet, hiszen a hétvégén nem lesz forduló, annak pedig nagyon örülünk, hogy Takács Andit meghívták az ifjúsági válogatottba.

CSORVÁSI SK–HAJDÚNÁNÁS TERMÁL SC 22–20 (11-11)

  • Békéscsaba, 100 néző. V: Kóródi, Major G.
  • HAJDÚNÁNÁS: SALÁNKI – Molnár A. 1, Karnik Sz. 1, Seres 6 (4), Beke 2, NAGY M. 5, KARNIK M. 4. Csere: Tomcsik (kapus), Takács A., Tóth Á. Edző: Molnár András.
  • Kiállítások: 6, ill. 14 perc.
  • Hétméteresek: 4/4, ill. 5/4.