Meglepetéscsapat lenne a DEAC a bajnokságban

Akt.:
Meglepetéscsapat lenne a DEAC a bajnokságban
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Az újonc a Ferencváros otthonában kezdi meg Erste Liga-szereplését a DEAC vasárnap 18 órától.

Szezonnyitó sajtótájékoztatót tartott a DEAC hokicsapata péntek délben a Debreceni Jégcsarnokban, melyen elsősorban a bajnokságra vonatkozó célokról esett szó.

Nem csak az eredmény

Először Bács Zoltán egyetemi kancellár szólalt fel, mint mondta, nagy öröm, hogy a DEAC újabb szakosztálya kezdi meg első osztályú szereplését. – A II. világháború előtt már volt jégkorong-szakosztálya a DEAC-nak, tehát valahol folytonosságról is beszélhetünk. Büszkeség, hogy méltó körülmények között dolgozhat a csapat, de hangsúlyozom, az eredményesség mellett ugyanolyan fontos a közösségteremtés is számunkra – fogalmazott Bács Zoltán.

Papp László polgármester szerint felső kategóriás sportág a városban a hoki, és örömét fejezte ki, hogy úrrá tudtak lenni az előző év nehézségein, s újra első osztályú csapat van Debrecenben.

deac2Papp László, Debrecen polgármestere | Fotó: Derencsényi István

Több mint 200 fiatal űzi ezt a sportot a városban, ezt a hatalmas igényt a hoki iránt nem lehetett figyelmen kívül hagyni, és életben kellett tartani a jégkorongot”

– mondta Papp László, aki elárulta, idén 50 millió forinttal támogatja Debrecen a hokit.

A szakosztályt irányító Fodor András kijelentette, kemény ráhangolódáson van túl az együttes, amely készen áll a bajnoki rajtra.

deac3David Musial, a DEAC vezetőedzője | Fotó: Derencsényi István

David Musial vezetőedző köszönetét fejezte ki a DEAC menedzsmentjének és mindenkinek, aki a csapat körül dolgozott, ezt igyekeznek majd a bajnoki szereplésükkel meghálálni. – Csehországban játszottuk az első felkészülési tornánkat, melyen becsúsztak vereségek, de ez ilyenkor természetes is. A Gyilkos-tó Kupán viszont elhódítottuk a serleget, ám azokat az eredményeket is a helyükön kezeljük. A lényeg, hogy a bajnokságban jók legyünk, egyszerű, de reményeink szerint hatásos jégkorongot fogunk játszani, és mindig a maximumra törekszünk majd – mondta a cseh-német tréner.

A csapatkapitány Berta Ákos kiegyensúlyozott szezont vár, a Fradit pedig erős ellenfélnek tartja, azonban szeretné, ha nem csak vasárnap, hanem az egész szezonban meglepetéscsapatként emlegetnék a DEAC-ot.

A sajtótájékoztató végén a vezetőség Papp Lászlónak és Bács Zoltánnak is átnyújtott egy-egy hokimezt, majd a polgármester és a kancellár lementek a szurkolói shopba és megváltották bérletüket a szezonra.

TN