Megkérdőjelezhetetlen sikerek a Móricz Zsigmond Színházban

Megkérdőjelezhetetlen sikerek a Móricz Zsigmond Színházban
Nyíregyháza – Tarthatnék nagyon rövid évadzáró társulati ülést, és mondhatnám azt, hogy minden nagyon szép, minden nagyon jó, s a közönség mindennel meg van elégedve, de nem teszem – Tasnádi Csaba, a Móricz Zsigmond színház igazgatója e szavakkal köszöntötte a társulat tagjait, a megyei önkormányzat és a megyeszékhely közgyűlésének képviselőit, a színház támogatóit a pénteki ünnepi ülésen.

A direktor számba vette a bemutatókat, s az évad legjelentősebb színházi eseményeit, köszöntőjéből kiderült: a nyíregyházi társulatot mindenhová hívják, mindenhol szívesen fogadják, s hogy az ország bármely nagy városában, így Budapesten is nagy eseménynek számít a Móricz Zsigmond Színház vendégjátéka. A mögöttünk hagyott évad számos nagyszerű előadással ajándékozta meg a közönséget: volt, melyet egyértelmű siker övezett, míg volt, mely megosztotta a színházba járókat.

Díjak

Megyei Önkormányzat Nívó-díjai: Kuthy Patrícia, Olt Tamás
Város Nívó-díjai: Molnár Mariann, Illyés Ákos
Móricz Gyűrű: Fülöp Angéla
Aranykalapács díj: Szatmári Árpád
Lipót díj: Illyés Ákos, Fehér Csaba

Ez utóbbi a Fotel sajátja volt: Bodó Viktor darabját a nézők egy része rajongva szerette s szereti ma is, míg mások elutasítják. – Elértük, hogy a munkahelyen az emberek nem az előző napi szappanoperáról, hanem a Móricz Zsigmond Színházról beszéltek, ennél többet pedig nem kívánhatunk – fogalmazott Tasnádi Csaba.

Az Ágacska című darabot a fővárosban is többször játszották, mint ahogyan a Valahol Európában sikere is megkérdőjelezhetetlen. A Peer Gynt kapcsán elhangzott: nagy dolog, hogy a színház bele mert vágni a drámairodalom egyik legnehezebb darabjába, melyből egy szép és ismereterjesztő előadás született. A Száz év magányt a fővárosból is sokan jöttek el megnézni, a Veszedelmes viszonyok fantasztikus alakításokat hoztak, a My fair Lady-ről pedig mindent elmond az estéről-estére állva tapsoló közönség.

A színház az előadások mellett is gondolt a közönségre: szervezett táncfarsangot, farsangi focitornát, rajz- és fotópályázatot, helyet adott vendégelőadásoknak és számos színházban vendégszerepelt, de nem feledkezett meg arról sem, hogy a fiatalokhoz közelebb hozza Thalia templomát, a színházat.  

Az évadzáró ülésen elismerések is gazdára találtak, a Kelet színésze idén Balogh Gábor lett, akinek a díjat lapunk főszerkesztő-helyettese, Zajácz D. Zoltán adta át.