Közlekedés

2020.09.17. 10:36

Megújult egy nagyforgalmú út Debrecenben

Teljes hosszban felújították a Köntösgát sor útját; 737 méteren új burkolatot kapott, 134 méteren pedig az útalapot is kicserélték.

Fotó: Matey István

– A Köntösgát sor nagyforgalmú gyűjtőút, fontos összekötő útja a nyugati városrésznek a Balmazújvárosi út és a Bartók Béla utca között, mely ipartelepet is feltár; most teljes hosszában megújult – mondta Papp László polgármester a helyszínen csütörtök reggeli, a beruházásról tartott sajtótájékoztatóján.

Kiemelte: a Daniella Ipari Park, az itt lévő tejüzem és a kkv-knak helyet adó terület miatt teherforgalma is jelentős.

Papp László, Debrecen polgármestere | Fotó: Matey István

Az út 737 méter hosszan új burkolatot, 134 méteren – ahol műszakilag indokolt volt – új útalapot is kapott. A mellette futó 680 méternyi járda is megújult, a szikkasztóárkot kiburkolták. – Kulturált, igényes, minőségi felújítás történt, amit ráadásul egy debreceni cég végzett el – összegezte a polgármester.

Fotók: Matey István

A beruházás bruttó 184 millió forintba került, részeként a kertségi fejlesztési programnak – tudatta Papp László, és azt is megjegyezte, hogy a járvány miatti rendkívüli helyzet ellenére Debrecenben a beruházások töretlenül folytatódnak.

Fotó: Matey István

Barcsa Lajos alpolgármester kiemelte, a Köntösgát sor a helybeliek – elsősorban a Köntöskert, Csigekert és a Hatvan utcai kert lakói – számára is fontos, többek közt ezen át érik el az autópályát vagy a város nyugati részén lévő bevásárlóközpontokat. Tavaly hasonló szempontot is figyelembe véve készült el a Bartók Béla és a Pesti utca kereszteződésének kapacitásbővítése, amit a helyiek is kihasználnak. Az alpolgármester hangsúlyozta, egy jól átgondolt stratégia mentén történnek a fejlesztések úgy, hogy különböző irányokba biztosítsanak jobb megközelíthetőséget.

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere | Fotó: Matey István

A helyi igények kielégítése kapcsán elmondta, a Diófa utca, a Lilla köz, a Gohér utca aszfaltozása is az ott lakók kezdeményezésére történt, ahogyan a Bezerédi utca előkészítés alatt lévő aszfaltozása is.

Beszámolt arról, hogy tervezési fázisban van a Füredi út – Balmazújvárosi út – Szabó Lőrinc utca csomópontjának kapacitásbővítése, amit a NIF végez el, és várhatóan 2021-ben kezdődik majd a munka.

SZT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában