Megkezdte büntetését a sörivásért elítélt nő

Megkezdte háromhetes büntetését egy asszony Malajziában, akit sörivás miatt ítéltek el tavaly. Az asszonyt eredetileg meg akarták botozni, de végül közmunkára enyhítették a büntetését.

A 33 éves két gyermekes családanyát tavaly ítélték hat botütésre és pénzbüntetésre, mert nyilvános helyen sört fogyasztott. A főként muszlimok lakta Malajziában is ritka ítélet ellen számos jogvédő szervezet tiltakozott külföldön és az ázsiai országban egyaránt. Az asszony büntetését a minap változtatták közmunkára, és pénteken megjelent a hatóság pahangi hivatalában, hogy megkezdje büntetését.

“Készen állok, és erős vagyok” – mondta az asszony a riportereknek hozzátéve, hogy a legjobban a gyermekei fognak neki hiányozni. A döntés szerint egy gyermekotthonban kell dolgoznia három hétig.

Az alkohol fogyasztása tilos a muszlimoknak Malajziában is, bár igen ritka, hogy emiatt valaki ténylegesen is bíróság elé kerüljön, a botozás pedig még ritkábban fordul elő. Először februárban hajtottak végre ilyen ítéletet. Akkor egyszerre három nőt is így büntettek meg, mert házasságon kívüli szexuális kapcsolatot létesítettek, amely szintén tilos az iszlám törvénykezés szerint.

– Független Hírügynökség –