Megkezdődött a VOLT Fesztivál

Kedden este a nulladik nappal elindult a 18. VOLT Fesztivál Sopronban, fellépett Ganxta Zolee és Jamie Winchester is.

Szerdától négy napon át pedig csaknem 200 előadó áll színpadra a rendezvényen. A legnagyobb várakozás a Prodigy, a Massive Attack, Billy Idol, a Dub FX és Ákos fellépését kíséri. Az első napon hazai rocklegendák, többek között az Omega, a 30 éves Edda, valamint a Tankcsapda gondoskodnak majd a hangulatról – tájékoztatták a Független Hírügynökséget Fülöp Zoltán szervező.

A VOLT idei nyitónapja, június 30-a a Magyar Rocklegendák jegyében telik. A Nagyszínpadon fellép többek között az Omega, az idén 30 éves Edda, a Tankcsapda és a Deák Bill Blues Band. A rockzene rajongói ugyanezen a napon számos más koncerten vehetnek még részt: a Lord, a Takáts Tamás Dirty Blues Band, a Kowalsky meg a Vega, valamint az Alvin és a Mókusok is az első nap vendége lesz. A nyitónapra érkezik még a norvég Datarock csapata, Ed Rush, hazai színekben pedig a Kiscsillag, a Vad Fruttik és a Colorstar.

Július 1-jén a Nagyszínpadon többek között Billy Idol-t és a Quimby-t láthatja a közönség. Előttük a Copycon, a Belga és az Irie Maffia váltja egymást. A többi színpadon a francia Air, az osztrák Parov Stelar Band és a francia N&SK “osztozik”. A világhírű DJ-k sorában pedig Tiga Kanadából, Andy C és MC GQ pedig Londonból érkezik. A magyarok közül többek között a Brains, a Zagar, az Insane, a Subscribe, az Ossian és a Beatrice koncertezik majd. Ezen a napon lesz tíz éve, hogy útjára indult az EST FM rádió. Ebből az alkalomból összegyűlnek az egykori rádió DJ-i, hogy az EST FM Emlékesten délutántól hajnalig újra megtáncoltassák a VOLT vendégeit.

Ákos és a Prodigy július 2-án lép majd fel a VOLT-on

Ákos és a Prodigy július 2-án lép majd fel a VOLT-on. Előttük a Pál utcai fiúk, a Csík Zenekar és az életmű-díjas Hobo lép színpadra. A Nagyszínpad zárása után az osztrák páros, Kruder & Dorfmesiter koncertjén “sercegnek majd a lemezek”. Akik pedig keményebb dallamokra vágynak, azokat a hard-core úttörőjeként nyilvántartott new york-i Agnostic Front, a Moby Dick vagy a Blind Myself szórakoztatja majd. Az ukrán Haymanaky mellett a 30Y és a Barabás Lőrinc Eklecktric is a pénteki VOLT vendége lesz.

A 18. VOLT Fesztivál zárónapján, július 3-án színpadra áll mások mellett a Ladánybene 27, Péterfy Bori és csapata. A VOLT közönségétől főműsoridőben búcsúzik a fesztivál történetében legtöbbször fellépő Kispál és a Borz, a legvégén pedig látványos és emlékezetesnek ígérkező show-val érkezik a Massive Attack. Dub FX is a VOLT vendége lesz, de a Soulfly, a Depresszió, a Road, a Turbó és a húszéves Sex Action is részt vesz a VOLT zárónapján.

A zenei programok mellett lesz Borfesztivál is a VOLT-on, számos programot szerveznek a gyerekeknek is, valamint színházi előadásokkal és dumaszínházzal is várják a látogatókat.

A 18. VOLT Fesztivál részletes programja a www.volt.hu oldalon olvasható.