Megkezdődött a kendó Európa-bajnokság a Tüskecsarnokban

Budapest – A csapatok japán harci dobokkal kísért bevonulásával a Tüskecsarnokban pénteken megkezdődött a 28. kendó Európa-bajnokság.

Magyarország, ahol a kendósport 30 éves múltra tekint vissza, idén negyedik alkalommal ad otthont a sportág Európa-bajnokságnak. A háromnapos rendezvénysorozatra rekordszámú nevezés érkezett: 40 ország 500 sportolója vesz részt az Eb-n.

“A kendó célja az elme és a test formálása, az életerős szellem művelése, a helyes és szigorú gyakorlás révén a fejlődésre való törekvés, mely értékek követésére az élet minden területén szükségünk van” – jelentette ki köszöntőjében Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

Hangsúlyozta, Magyarországnak örömére szolgál, hogy néhány napra vendégül láthatja a sportág képviselőit és rajongóit, “akik számára ennek az önmagunk fegyelmezésén és az ellenfél tiszteletén alapuló sportágnak az eszmeisége kiemelt jelentőséggel bír, akik hiszik, hogy ezen sportág gyakorlói képessé válnak a béke és a jólét előmozdítására, mely szemléletre Európának nagy szüksége van” – fogalmazott az államtitkár.

A megnyitón jelen volt a sportág hazai irányítói mellett Dieter Hauck, az Európai Kendó Szövetség elnöke is.

– MTI –