Megkezdődött a barack szezon Göncön

gönci kajszi
gönci kajszi - © Szalóczy Tibor
A megszokottnál valamivel hamarabb kezdődött el az idén a kajszi érése Göncön. Az utóbbi napok szokatlanul meleg időjárása nagymértékben felgyorsította az érési folyamatot.

A tavaszi fagykárok jelentős terméskiesést okoztak a gazdáknak, a megmaradt állomány azonban kiváló minőségű, magas cukortartalommal bír, ami az idei lekvároknál, befőtteknél, pálinkáknál különlegesen jó zamatot fog eredményezni.
A felvásárlás is megkezdődött. A hibátlan, 40mm feletti barackokért 220.- Ft-ot kínálnak a felvásárlók.
A sárgabarack nagyon egészséges, A- és C-vitamint, kalciumot, foszfort tartalmaz, segít leküzdeni a baktériumok, vírusok által okozott fertőzéseket.
B-17 vitamintartalma miatt megfelelő mennyiségben adagolva gátolja a rákos sejtek elváltozását elindító anyagok működését.
Jótékony hatással van a hajra és a körmökre, magjának olaja, és a gyümölcs kéntartalma regenerálja a bőrt.

Címkék: