Megkezdődik a menetrendszerinti hajózás a Balatonon

Megkezdődik a menetrendszerinti hajózás a Balatonon, szombaton.

Húsvétkor és utána hétvégeken közlekednek a hajók, majd április végétől naponta járnak. Az idén a Balatonon a hajózás árai nem emelkednek. A Velencei-tavon május elsején kezdődik a menetrendszerinti hajózás, addig csoportoknak megrendelésére indítanak csak sétahajókat.

Szombaton Fonyódról 9.15 órakor, Siófokról és Balatonfüredről 10 órakor indulnak az első hajók. A járatok a húsvéti ünnepek alatt Siófok-Balatonfüred-Tihany, valamint Fonyód-Badacsony útvonalakon közlekednek. Ezt követően a 3 személyhajó szombaton és vasárnap közlekedik, majd április 30-tól már naponta. Május 22-től 20 kikötőből járnak hajók, majd július 3-tól, a főszezonban 22 kikötőből. Ekkortól kezdődnek az esti programok, indulnak a diszkóhajók.

A főszezon egy héttel hosszabb lesz idén, mert a MÁV menetrendhez igazodtak, így augusztus 29-ig tart, majd a hajók ritkábban ugyan, de október 3-ig közlekednek – mondta a Független Hírügynökségnek Szabó Zsolt, Balatoni Hajózási Zrt. központi állomásfőnöke.

A sétahajók Balatonfüredről már egy hete járnak, mától Siófokról és Keszthelyről is naponta indulnak.

A kompok Tihany és Szántód között menetrend szerint, óránként közlekednek május 21-ig, utána szeptember 12-ig 40 percenként indulnak a járatok, de igény szerint sűrítik azokat.

A Velencei-tavon május elsején kezdődik a hajózás. Sétahajók azonban már megrendelésre most is indulnak.

– Független Hírügynökség –