Megkezdődött Eva Rhodes gyilkossági pere

Kedden elkezdődött a per a bőnyi állatmenhely vezetőjének meggyilkolása ügyében a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon.

A 65 éves Eva Rhodes megölésével a nő 31 éves volt alkalmazottját vádolják. A férfi a tárgyaláson beismerte a bűncselekményt és megbánást tanúsított. A férfi ellen emberölés és kifosztás a vád. A per várhatóan a hónap végén zárul le.

Az iratok ismertetésével és a vádlott meghallgatásával kedden kezdetét vette az Eva Rhodes meggyilkolása ügyében indított büntetőeljárás. Az első tárgyalási napon a vádlott vallomásában minden beismert és azt mondta: megbánta, amit tett.

Az elsődleges információk szerint még legalább két tárgyalási napot tartanak. Ezeken több mint egy tucat tanút hallgat majd meg a bíróság. Ítéletet várhatóan a hónap végén hirdetnek az ügyben.

Ahogy arról korábban a Független Hírügynökség is beszámolt az állatmenhely brit állampolgárságú vezetőjét 2008 szeptemberében ölte meg a férfi, egy elszámolási vita során. A fiatalember ugyanis távozni akart a menhelyről és már napok óta kérte bérét, de Eva Rhodes nem fizette ki. A gyilkosság estéjén is odament a volt alkalmazott a menhely vezetőjéhez, hogy fizesse ki, de a nő szidalmazni kezdte és egy kutyapórázzal megütötte. A férfi ekkor ököllel arcul csapta Eva Rhodes-t, majd a földre rogyó nőt egy balta nyelével fejbe vágta. A holttestet elégette, a maradványokat pedig a menhellyel szembeni telken elrejtette. A 31 éves fiatalember ezután EvaRhodes pár ezer forintjával és laptopjával távozott a helyszínről és végül 2009 áprilisában fogta el a rendőrség.

A rendőrségen egyébként a gyilkosság után egy héttel testvére jelentette Eva Rhodes eltűnését. A hatóság szinte mindvégig közigazgatási eljárás keretében vizsgálta az ügyet, többszöri terepszemle után sem találtak ugyanis bűncselekményre utaló jelet.

– Független Hírügynökség –