Megkezdődött a sétányok helyreállítása a Duna-parton

A korábban megrongálódott zöld területek helyreállításával folytatódik az ÉlőDuna Projekt a budai Duna-parton hétfőn.

A beruházás sajtóirodájának pénteki közleménye szerint már megkezdték a töredezett burkolat bontását a Bem és a Várkert rakpart menti sétányon és készül a kerékpárút is. A szennyvíz főgyűjtőcsatorna építése után a kivitelezőnek július 31-ig kell helyreállítani az eredeti állapotokat.

Az építkezéshez kapcsolódva tavaly már helyreállította a fővárosi önkormányzat a 29-es és 41-es villamosok pályáját a Döbrentei tér és a Batthyány tér között. A rakparti sétányt ezt követően ideiglenesen rendezték, az eredeti állapot helyreállítása a következő hetek feladata lesz. A szerződés szerint a kivitelezőnek július 31-ig kell ezzel elkészülnie.

Június közepén már megkezdték az ideiglenes, töredezett burkolat bontását, ezt követően pedig teljes szélességben aszfaltoznak. A kerékpárutat – ahogy korábban is – felfestéssel választják el a gyalogos területtől. Hétfőn a megrongálódott zöld területek helyreállításával és füvesítéssel folytatódnak a munkálatok, a következő hetekben pedig kivágják a csatornafektetés során megsérült fákat. A 300 fából ez 23-at érint, további 17 pedig az építkezéstől függetlenül balesetveszélyes. A fákat ősszel pótolják majd, júliusban pedig új utcabútorokat is kihelyeznek a régiek helyére.

– Független ÍHrügynökség –