Megkezdődött a Cozma-per tárgyalása

A vádiratok ismertetésével és adategyeztetéssel kezdődött a Cozma- per tárgyalása szerdán reggel a Veszprémi Városi Bíróságon.

Az a 25 ember állt most a városi bíróság elé, akiket garázdasággal vádol az ügyészség. A gyilkosság kapcsán három embert emberöléssel vádolnak, az ő ügyük a Veszprém Megyei Bíróságon van.

Szerda reggel fél kilenckor kezdődött a Cozma- per tárgyalása a Veszprém Városi Bíróságon. Az ügyész 25 vádlott és ügyvédeik jelenlétében ismertette az vádiratot. A 25 vádlottból tízen érkeztek bilincsben, azok, akik előzetes letartóztatásban vannak. Ketten kámzsával a fejükön jöttek a tárgyalóterembe. A Független Hírügynökség tudósítójának beszámolója szerint a tárgyalóterem megtelt rokonokkal, újságírókkal.

A bíróság garázdaság ügyben még 28 tárgyalási napot tűzött ki

A Cozma – perben 25 embert vádolnak garázdasággal, közülük négy embert emellett kitartottsággal, Raffael Sándort pedig mindezek mellett még magánokirat hamisítással is. A kora délutáni tárgyalási szünet után szerdán a bíróság még meghallgatja az első és másodrendű vádlottat, vagyis Raffael Sándort és Németh Győzőt.

A bíróság garázdaság ügyben még 28 tárgyalási napot tűzött ki, több mint 300 tanút hallgatnak meg.

2009. február 8-án Veszprém belvárosában, egy lokál előtt halálos késszúrás érte a város kézilabdaklubjának beállósát. Mellette életveszélyesen megsebesült a csapat horvát kapusa, Ivan Pesic, és súlyos sérüléseket szenvedett Zsarko Sesum szerb irányító is. A nyomozók a tanúvallomások alapján egy Enyingről érkezett bandát gyanúsítottak az elkövetéssel. A gyilkossághoz használt eszköz azonban eddig nem került elő, és jóllehet a teljes elkövetői kör rendőrkézen van, a gyilkost nem nevezte meg a rendőrség.

– Független Hírügynökség –