Megkezdődött Varga Gergely büntetőpere

Megkezdődött a volt ügyész, Varga Gergely büntetőpere hétfőn a Fővárosi Bíróságon.

A média rendkívüli érdeklődését az ügy iránt az is magyarázza, hogy a vádlott korábban a Fővárosi Főügyészség szóvivője is volt. A vesztegetéssel, befolyással üzérkedéssel,  hivatali visszaéléssel és más bűncselekményekkel vádolt, most 31 éves fiatalember, aki előzetes letartóztatásban van, csak – úgymond – részben ismerte el bűnösségét a bíróságon.

A Központi Nyomozó Ügyészség vádirata szerint Varga Gergely elégedetlen volt ügyészi fizetésével, ezért elhatározta, hogy ügyészi beosztásával és kapcsolataival jogellenesen visszaélve többletjövedelemre próbál szert tenni. A vád szerint még 2008-ban, illetve 2009-ben Varga több gyanúsítottnak, illetve vádlottnak felajánlotta, hogy esetenként 5-600 ezer forintért, illetve egymillióért kedvezőbb helyzetet, enyhébb büntetést intéz el nekik.

Hétfői személyes meghallgatása során a volt ügyész azzal védekezett, hogy az esetek többségében csupán ingyenes tanácsokkal segített ismerőseinek. Azt, hogy az egyik vádlott fiatalasszonnyal flörtölt, máig szégyenli. Varga Gergely elismerte, fegyelmi büntetését, az úgynevezett hivatalvesztést ő is megértette s elfogadhatónak tartotta, de a büntetőeljárás során időnként rosszindulatot érzett az ügyészség részéről.

A tárgyalást tanúk meghallgatásával délután folytatja Kalina József büntetőtanácsa a Fővárosi Bíróságon.

– Független Hírügynökség –