Megkeresztelték a törpevíziló-bébit lengyelországban

Megtartották a wroclawi állatkertben Lengyelország legújabb kedvencének, egy aprócska törpevízilónak a keresztelő ünnepségét. – közölte vasárnap a lengyel média. A nemrég született törpevíziló bébi az Euforio nevet kapta a keresztségben.

A keresztelő ceremónián rengeteg látogató voltak jelen, köztük lengyel tévések, fényképészek. A keresztelőt ismereterjesztéssel kötötték össze az állatkert vezetői. A keresztelő utáni oktatáson azt magyarázta el az előadó, hogy miként kell viselkednie egy rendes látogatónak, ha vadállatokat akar látni az állatkertben.

A wroclawi park ugyanazokkal a gondokkal küzd, amelyekkel sok más állatkert: a látogatók sokszor zaklatják az állatokat, olyan eledeleket adnak nekik, amelyek veszélyesek lehetnek a számukra, és a kifutókba szemetet szórnak.

A törpevíziló létezését a tudomány csak a 20. század végére fogadta el, azelőtt mondai állatnak, kitalációnak tartották. Késői “felfedezésének” oka az, hogy Nyugat-Afrika ember által alig járt esőerdeiben él.

A minivíziló, vagy törpevíziló jóval kisebb, mint rokona, a nílusi víziló Marmagassága 75 centi, súlya 250 kiló átlagban. Csupasz, szőrtelen bőre sötétbarna, majdnem feketének tűnik, egy kis zöldes árnyalattal. Hasa jóval világosabb. Jellegzetes a magasra púpozott hát és a széles fej. Fülei igen kicsik.

– Független Hírügynökség –