Megkérdeztük: Zavarná-e ha a lakókörnyezetében adótorony épülne?

Zavarná-e ha a lakókörnyezetében adótorony épülne?
Zavarná-e ha a lakókörnyezetében adótorony épülne? - © Fotók: Matey István
Debrecen – Ezúttal a tervezett adótorony-építésről kérdeztük a városlakók véleményét.

– A belvárosban nem tudom elképzelni az adó-vevő tornyokat, csak külterületen. Ha nekem az udvaromra vagy a közelébe állítanának egy tornyot, az eléggé zavarna – válaszolta kérdésünkre Domoki Mária.

Domoki Mária Domoki Mária ©

Lakatos Ferenc úgy véli, hogy a tornyok káros sugarakat bocsátanak ki, ezért egészségtelenek, így nem örülne neki, ha a közelükben állítanának fel egyet. Hozzátette: a tornyok nem csak károsak, de esztétikailag is zavaróak, ezért a környékén lévő ingatlanok értéke jelentősen csökkenhet.

Lakatos Ferenc Lakatos Ferenc ©

– Manapság már minden káros az egészségre, ezért engem különösebben nem zavarna, ha a közelünkben állna – osztotta meg gondolatait Varga Nikolett.

Varga Nikolett Varga Nikolett ©

Kovács Dolli szintén úgy gondolja, minden szennyezett, de azért nem értékelné, ha a közelükben lenne ilyen torony. Mint elmondta, panelban laknak, ezért oda nem építenek ilyet.

Kovács Dolli Kovács Dolli ©

– Ha én lennék a mobilszolgáltató cég vezetője, akkor semmiképp sem építenék lakott területen belülre ilyen tornyot, hiszen nagyon káros az egészségre. Szerintem inkább vállalniuk kellene, hogy ott nem olyan erős a jel, nem pedig tönkretenni az emberek környezetét – mondta Balogh Natália.

Balogh Natália Balogh Natália ©

Varga Luca úgy véli: ha engedélyt adtak az építésére, akkor nem lehet olyan káros, ahogy mondják.

Varga Luca Varga Luca ©

HBN-SZM | Fotók: Matey István