Helyi közélet

2014.08.01. 11:47

Jelzett a bank, elkapták a csalókat

Debrecen - Nagy értékű eszközöket és aranyat is vásárolt volna a két férfi.

Debrecen - Nagy értékű eszközöket és aranyat is vásárolt volna a két férfi.

Az egyik csaló egy ékszerüzletben 2 millió forintot akart elkölteni, ám fizetéskor a három átadott hamis bankkártya közül egyiket sem fogadta el az eladó.

Elektronikai üzletben próbálkoztak, ott az egyikük sikerrel járt: egy számítógépet és notebookot vett, több mint 1,2 millió forintért.

Társa viszont lebukott, amikor egy óraszalonban egy 250 ezer forintos karórát vásárolt. Mikor a tranzakció befejeződött, a terminált üzemeltető pénzintézet munkatársa észlelte a bűncselekményt.

A kiérkező rendőrök a két férfit még a bevásárlóközpontban elfogták, a kártyát kibocsátó banknak okozott kár pedig a pénz visszautalásával megtérült.

A vádlottakkal szemben az ügyészség információs rendszer felhasználásával, hamis elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Varjú Miklós, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magán­nyomozói Szakmai Kamara Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének elnöke lapunknak azt mondta, a mágnescsík azonosításán alapuló bankkártyák felülírhatók, az adatok pedig egy üres kártyára átvihetők.

HBN

A cikk folytatása a Napló pénteki számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában