Megkérdeztük: Önt zavarja-e a menekültek jelenléte?

Akt.:
Tóth Boglárka
Tóth Boglárka - © Fotó: Matey István
Debrecen – – Ha már itt vannak, akkor ne szemeteljenek és ne rongálják a közterületeinket. A Petőfi térnél sokszor látni őket. Megvallom, kicsit tartok tőlük, mivel nőként elég feszélyező a rám meredő tekintetük – árulta el Tóth Boglárka.

Azon kívül, hogy a villamoson kísérgetik őket a rendőrök, számomra nem sok vizet zavarnak. A város másik felében lakom, ott nem igazán találkozom velük – mondta Sustyák Patrícia.

Sustyák Patrícia

Égerházi Fanni nem szokott összefutni a menekültekkel. – Így engem nem zavarnak. Embere válogatja őket is, valakitől félni kell, valakitől nem.

Égerházi Fanni

– Nem mindegyikőjük, de vannak, akik akadályozzák az itteniek életét. Sokan hangoztatják közülük, hogy nem akarnak Magyarországon maradni. Nekünk ebben kell segítenünk őket – nyilatkozott lapunknak Boda Stefánia.

Boda Stefánia

Szakály Norbert gyakran jár a Sámsoni út környékén, és mint mondja, elképeszti az, amit arrafelé lát. – Kosz és szemét amerre csak lépek, nem beszélve arról, hogy úton-útfélen leszólítják az embert – jegyezte meg.

Szakály Norbert

– Szerintem a reggeli közlekedés katasztrofális. Kifogásolom, hogy több járulékot kapnak egy napra, mint hazánk fiai – fogalmazott Török Dávid.

 Török Dávid