Megkérdeztük: Önt érdekli a Munkácsy-trilógia sorsa?

Megkérdeztük: Önt érdekli a Munkácsy-trilógia sorsa?
Debrecen – Ezúttal arról érdeklődtünk olvasóinknál, hogy ők mennyire viselik szívükön a Debrecenben található Munkácsy-trilógia sorsát.

– Mint minden magyart, engem is érdekel mi lesz a trilógiával. Ugyanakkor én nem tudnám rátenni a tenyerem egy olyan dologra, ami nem az enyém – válaszolta kérdésünkre Nagy Tibor.

Máté Katalin szerint fontos, hogy egyben maradjanak a képek. Viszont szerinte nem lehet mindent pénzben mérni, ezért a tulajdonos helyében elfogadná az állam ajánlatát, esetleg ingyen odaadná az országnak.

– Mindenképp egyben kell tartani a trilógiát, hiszen a művészeti értékét nem lehet felbecsülni. Bízom benne, hogy hamarosan sikerül megegyezni az államnak és Pákh Imrének – nyilatkozott meg Csivincsik Csaba.

Papp Enikő szerint nagy játsz­mák döntik el a festmények sorsát. Ő maga szeretné, ha egyben maradnának a képek.

– Debrecen egyik nevezetessége a Munkácsy-trilógia, amit dicsőség birtokolni, ezért mindenképp jó lenne, ha együtt maradna – mondta el érdeklődésünkre Kmeczkó Szilárd.

Zurbó Zsófia a Múzeumok Éjszakáján tervezte megnézni a trilógiát. Aggasztja a képek sorsa, megjegyezte, szerinte a tulajdonos elfogadhatná az állam ajánlatát, mondván, nem a hiányzó összeg miatt nem jut neki kenyérre.

HBN|Fotók:
hirdetés