Megkérdeztük: Önt befolyásolja-e bármiben a szmogriadó?

Megkérdeztük: Önt befolyásolja-e bármiben a szmogriadó?
Megkérdeztük: Önt befolyásolja-e bármiben a szmogriadó? - © Fotó: Matey István
Debrecen – Mostanában egyre sűrűbb a köd reggelente. Vagy lehet, hogy nem is köd van, hanem szmog? Érdemes erről reggelente tájékozódni, ha más miatt nem is, de legalább az egészségünk érdekében. Arról érdeklődtünk, kit miben befolyásol a szmogriadó.

– Nem tudtam róla, mivel nem nagyon szoktam hallgatni a híreket. Ha elrendelnék a szmogriadót, letenném a kocsit, és gyalogolnék, ami nem esne nehezemre – mondta Bárándi Attila.

Szabó Dominik bár a hírekben hallotta, de nem volt befolyással a hétvégéjére a riadó. Mivel nagy rajongója az apokaliptikus dolgoknak, nem bánná, ha az emberiség egy jövőbeli esemény miatt technológiailag visszaesne. Így talán ismét közelebb kerülnénk a természethez.

– Minket nem befolyásolt, a hétvégét otthon töltöttük a férjemmel. A szmog visszaszorítására érdemes lenne kitiltani a kocsikat legalább a belvárosból és helyettük a tömegközlekedést igénybe venni, ahogy mi is tesszük – osztotta meg Sápiné Szabó Erika.

– Biciklivel járok, ha tehetem, mert sokakkal ellentétben nekem fontos a környezetvédelem – csatlakozott nejéhez Sápi László.

Kertész Alexandra nem hallott a szmogriadóról. Jónak tartaná, hogy már az általános iskolában elkezdjék felkészíteni a környezettudatos életmódra a tanulókat.

– Fontos lenne a prevenció. Tanító vagyok, igyekszem megmutatni a gyermekek, miként változtassanak apró dolgokkal a környezetükön azért, hogy az majd később is élhető legyen – mondta el Szilágyi Gábor.

HBN
hirdetés