Megkérdeztük: Önnek mi a véleménye a debreceni parkok állapotáról?

Megkérdeztük: Önnek mi a véleménye a debreceni parkok állapotáról?
Ezúttal a debreceni parkok állapotáról kérdeztük az olvasóinkat!

– Az újabb terekre jobban odafigyelnek, de amelyek már régiek, azok nagyrészt lepusztultak és elhanyagoltak – nyilatkozta Buglyó Balázs.

Jámbor Olívia szintén úgy gondolja, hogy a nemrégiben átadott parkokat, valamint ami a központban található, azokat jobban gondozzák. Megjegyezte, a panelházak közti apró parkok jelentős része elhanyagolt.

– Lehetnének szebbek a parkok. Ami központban van, azt gondozzák. Ami viszont nem a belvárosban, az elhanyagolt – válaszolta Böszörményi Viktória.

Bába Enikő szerint a belvárosban lévő területeket szépen karban tartják, ugyanakkor a nem frekventált helyeken a gaz és az enyészet uralja a parkokat.

– A közelmúltban felújított vagy átadott parkok rendkívül szépek és rendezettek, viszont amelyek nem ma készültek, azok elhanyagoltak. A Nagyerdő környékén nagyon szép parkok vannak, a Bem téren viszont csak kosz és kopott padok – fogalmazott Papp Emese.

Nagy György szépnek találja a Déri teret, de – mint mondta – szórakozóhelyek között van, ezért a parkban rendszeresen sok az üveg és az eldobált cigarettacsikk, amelyek rontják a város képét. Hozzátette, a belváros több más parkjában is ugyanez a probléma.