Megkérdeztük: Önnek ki a kedvenc költője, melyik a kedvenc verse?

Borbély Izabella
Borbély Izabella
Debrecen – Hamarosan kezdetét veszi a XIII. Debreceni Költészeti Fesztivál, ennek apropóján faggattuk a debrecenieket.

Borbély Izabella nagyon szereti Petőfi Sándor műveit, kedvenc verseként a Nemzeti dalt emelte ki. – A hazafias verset olvasva mindig különös érzés tölt el – mondta.

Szabó Klaudia is Petőfiért rajong. – Kedvenc verset nem tudnék választani, de szeretem Petőfit. Gondolatai könnyen értelmezhetőek – egészítette ki.

Szabó Klaudia Szabó Klaudia ©

– Tetszenek József Attila versei, kedvencem a Születésnapomra című költemény, mert mindig mosolyt csal az arcomra. Gyermekkoromban pedig a Mama volt számomra a legszebb – mondta Makrai Márk.

Makrai Márk Makrai Márk ©

Szalai Tibor nem a verseket, hanem Örkény egyperces novelláit kedveli, rendkívül szórakoztatónak tartja alkotásait. – Művei burkoltan az életet parodizálják, ezért szeretem – fogalmazott.

Szalai Tibor Szalai Tibor ©

Kun Péter a költészet helyett a regényeket részesíti előnyben, kedvencként Kertész Imre művét említette. – Utoljára a Sorstalanságot olvastam, nagyszerű olvasmány volt.

Kun Péter Kun Péter ©

– Az irodalom érettségim óta kedvencem Varró Dániel. Legkedvesebb költeményt nem tudok kiemelni, de a gyermekversei teljesen megérintettek – mondta Salamon Vanda.

Salamon Vanda Salamon Vanda ©

HBN | Fotó: Derencsényi István