Megkérdeztük: Önnek fontos, hogy autója mennyire szennyezi a környezetet?

Lupkovics Balázs
Lupkovics Balázs
Debrecen – Persze, nagyon fontos, mindig viszem a szerelőhöz, hogy minden rendben legyen vele. Tudatosan odafigyelek a környezetvédelemre, ha tehetem, inkább biciklivel járok – válaszolta Lupkovics Balázs.

Erdei Ádámnak szintén fontos, az autót munkához használja leginkább: – Ha tehetném, jobb minőségű autót vennék, ami kevésbé árt a környezetnek. Ha nem muszáj, inkább gyalog vagy biciklivel járok – mondta.

Erdei Ádám Erdei Ádám ©

– Szükséges, hogy autóval közlekedjek, hiszen csak így tudom végezni a munkámat. Mivel vidéki vagyok, nehezebb lenne pusztán a tömegközlekedésre hagyatkoznom, ráadásul este, amikor végzek, már nincsenek is járatok, amikkel haza tudnék menni – vélekedett Tonté András.

Tonté András Tonté András ©

Csesznok József úgy gondolja, fontos a környezetvédelem, de munkájából adódóan szükséges autóval járnia, hiszen máshogy nem tudná megoldani a települések közötti ingázást.

Csesznok József Csesznok József ©

– Annyira nem fontos számomra, persze, ha megengedhetném magamnak, hibrid kocsival járnék, de autóválasztásnál nem a környezetszennyezés mértéke a fő szempont számomra – válaszolta Horváth Roland.

Horváth Roland Horváth Roland ©

Sventek Nikoletta odafigyel a környezetvédelemre, autót is így választott, ami a lámpánál kikapcsol, tehát addig is óvja a környezetet.

Sventek Nikoletta Sventek Nikoletta ©

HBN-VK|Fotók: Derencsényi István


A magyar gazdaságnak is nagyon fájhat a dízelbotrány
A balhé nemcsak azért okozhat álmatlan éjszakákat a magyar kormánynak, mert a győri Audi-gyár termékei iránt világszerte visszaeshet a kereslet, hanem, mert így akár a jövő évre tervezett 2,5 százalékos gazdasági növekedési prognózis is könnyedén füstbe ment tervvé válhat.

hirdetés