Megkérdeztük: Ön tart-e a klímaberendezés egészségügyi kockázataitól?

Akt.:
Megkérdeztük: Ön tart-e a klímaberendezés egészségügyi kockázataitól?
Megkérdeztük: Ön tart-e a klímaberendezés egészségügyi kockázataitól?
Debrecen – Nézzük meg, olvasóink mit gondolnak a légkondicionáló esetleges káros hatásairól.

– Nem igazán aggódom a légkondicionálók okozta betegségek miatt, mi ugyanis minden évben kitakaríttatjuk a klímát, mielőtt elkezdjük használni – nyilatkozta lapunknak Fábián Lili.

Kerecsenyi Mártáéknak otthon nincs légkondicionálójuk, viszont tart attól, hogy ha olyan térben tartózkodik, ahol használják, könnyen megfázhat ha a hűvösből a szabadba megy.

– Nagyon jó az immunrendszerem, öt éve nem voltam orvosnál, ezért nem félek attól, hogy bármi bajom lehet a klímától. Ha ki van takarítva, nem okozhat gondot – válaszolta kérdésünkre Bernáth Barna.

Tátorján Kata az autóban használja nagy melegben a készüléket. Mint mondta, ügyelnek rá, hogy az rendszeresen karban legyen tartva.

– Jó találmánynak tartom a klímát, ezért nem is különösebben aggódom amiatt, hogy bajt okozhat. Rendszeresen tisztíttatjuk és igyekszünk úgy beállítani, hogy a benti hőmérséklet csak öt-hat fokkal legyen hidegebb a kintinél – fogalmazott Csabai Andrea.

Szathmári Gergő ugyancsak nem aggódik a légkondicionáló miatt. Mint mondta, ritkán van mesterségesen hűtött térben, s akkor sem fél, hogy attól baja lehet az egészségének.

HBN|Fotók: Derencsényi István
hirdetés