Megkérdeztük: Ön szigorítaná-e a jogosítvány megtartásának feltételeit időskorban?

Deák Zsanett
Deák Zsanett
Debrecen – Szigorítani kelleme a jogosítványhoz szükséges vizsgálatokat. Egy idős embernek már nem olyanok az érzékei, mint egy huszonévesnek, hetven év felett nem engednék senkit a volán mögé ülni – válaszolta Deák Zsanett.

Perényi Zsófia szerint egyénfüggő, ki hány éves koráig vezet. Mint mondta, az ő családjában is vezet idősebb ember, de csak ha megfelelőek az útviszonyok.

Perényi Zsófia Perényi Zsófia ©

– Az idősebbeknél szigorúbban kellene venni orvosi vizsgálatot, egy nyolcvanéves pedig már ne vezessen. Az idősek nem képesek elég gyorsan reagálni az adódó szituációkra – fogalmazott Veszprémi Zoltán.

Veszprémi Zoltán Veszprémi Zoltán ©

Endrész Boglárka úgy véli, az idős sofőröket pszichológiai vizsgálatnak is alá kellene vetni, mivel sokan nem tudják felmérni képességeiket, és már alkalmatlanok a vezetésre.

Endrész Boglárka Endrész Boglárka ©

– Hatvanöt év felett senkinek sem kellene vezetnie, vagy csak alapos egészségügyi vizsgálat után. Az sem ártana, ha felelevenítenék a KRESZ-t – vélekedett Nagy Attila.

Nagy Attila Nagy Attila ©

Fekete Nelli szerint egy korosabb embernél már magas az egészségügyi kockázat. Mint mondta, bármikor történhet baj, ezért nem szeretné, ha idősek is vezetnének.

Fekete Nelli Fekete Nelli ©

HBN|Fotók: Matey István