Megkérdeztük: Ön szerint van-e visszaút a hajléktalan létből?

Akt.:
Megkérdeztük: Ön szerint van-e visszaút a hajléktalan létből?
© Fotók: Molnár Péter
Debrecen – Olvasóinkat faggattuk arról, hogy szerintük van-e visszaút a hajléktalan létből.

– Lenne kiút a hajléktalanságból, de senki nem tesz ellene. Nemrég egy fiatal srác pénzt kért tőlem, ott áll előtte a jövő és nem törődik azzal, hogy kitörjön a jelenlegi helyzetéből, ez az, ami felháborít – válaszolta kérdésünkre Goron Orsolya.

Goron Orsolya Goron Orsolya ©

Heim Péter szerint is ki lehet kerülni a hajléktalan létből, de azért tenni kell. Mint mondta: egy szerencsétlenül felvett devizahitel is nyomorba döntheti az embert, de ahhoz, hogy valakinek jobbra forduljon a sorsa, abban nagy szerepe van a hozzáállásnak.

Heim Péter Heim Péter ©

– Minden akarat kérdése. Az emberek negatívan viszonyulnak a hajléktalanokhoz, ezért be kell bizonyítaniuk: ők is teljes értékű emberek. Ez viszont csak úgy működik, ha az utcán élők a társadalom tagjává akarnak válni – fogalmazott Vilmányi Renáta.

Vilmányi Renáta Vilmányi Renáta ©

Takács Ádám úgy gondolja, a hajléktalanságot egy átmeneti állapotnak foghatjuk fel, amiből ki lehet kerülni, egy nagy vándorlásnak, aminek egyszer vége lesz.

Takács Ádám Takács Ádám ©

Kozma Szilvia véleménye szerint a munkáltatóknak munkát kellene biztosítani a hajléktalanoknak, hogy anyagilag összeszedjék magukat és új életet tudjanak kezdeni.

Kozma Szilvia Kozma Szilvia ©

– Munkahelyteremtés, ez az egyetlen módja, hogy kikerüljenek az utcai létből – véli Tiba Gábor.

Tiba Gábor Tiba Gábor ©