Megkérdeztük: Ön szerint van-e realitása a debreceni menekülttábor bezárásának?

Megkérdeztük: Ön szerint van-e realitása a debreceni menekülttábor bezárásának?
Debrecen – Annak jártunk utána, olvasóink mit gondolnak a helyi menekülttábor esetleges felszámolásáról.

– Jól teszik, ha bezárják, a menekültek csak gondot okoznak. Ismerőseim a menekülttábor környékén élnek, és nem érzik magukat biztonságban miattuk, veszélyesnek tartják az ott élőket, és én is tartok tőlük – nyilatkozott lapunknak Fekete Péter.

Varjú Péter ugyancsak úgy véli, nincs szükség a táborra. Mint érdeklődésünkre kifejtette, valamilyen formában segíteni kell őket, de ahogyan most teszik, az nem megoldás, ezért bízik benne, hogy valóban megszüntetik a tábort.

Habinyák Adrienn viszont nem hiszi, hogy be fogják zárni azt. Beszélgetésünkkor megjegyezte, nem tehetjük meg, hogy nem segítünk a menedéket kérőknek.

– Nem fogják bezárni a menekülttábort; ha megtennék, akkor az ott lévők nem tudnának hova menni – szögezte le válaszában Magyari Máté.

Tóth Dániel véleménye szerint a tábor meg fog maradni, de arra nem kellene annyi pénzt költeni, mint eddig. Hozzátette, azt az összeget másra is fel lehetne használni Debrecenben.

– Mindenfelé be kellene zárni a menekülttáborokat. Az ott élők nem csinálnak semmit, csak naphosszat a kocsmákban töltik az időt, másra kellene fordítani a rájuk költött pénzt – felelte kérdésünkre Barát József.

HBN|Fotók: Molnár Péter


A miniszterelnök szerint be kell zárni a menekülttábort
Debrecen – A Modern Városok Program keretében együttműködési megállapodást ír alá a debreceni városházán Orbán Viktor és dr. Papp László polgármester.

hirdetés