Megkérdeztük: Ön szerint szükség van-e diplomára a boldoguláshoz?

Megkérdeztük: Ön szerint szükség van-e diplomára a boldoguláshoz?
© Fotók: Derencsényi István
Hajdú-Bihar – Meglehetősen egybehangzó válaszokat kaptunk. Lássuk, mit gondolnak a megkérdezettek!

– Nincs szükség diplomára ahhoz, hogy valaki boldogulni tudjon az életben. Az egyik unokatestvéremnek három diplomája van, mégsem tud elhelyezkedni, egy jó szakma többet ér – fogalmazott Zabolai Dániel.

Zabolai Dániel Zabolai Dániel ©

Szemán Ábris szintén úgy véli, a diploma nem minden. Mint mondta, a legtöbb a kapcsolatokon múlik. Szerinte hiába van valakinek felsőfokú végzettsége, ha egy ismerős előnyt élvez egy álláspályázat elbírálásánál.

Szemán Ábris Szemán Ábris ©

– A mai világban nem lehet diploma nélkül helytállni, viszont nagyon sokan túlképzettek, ami megint csak gond lehet – vélekedett Poór Máté.

Poór Máté Poór Máté ©

Balogh Orsolya szerint nem mérvadó a diploma, azon az állásponton van, hogy egy szakma is ér annyit, mint amit egy egyetem ad. Megjegyezte, ennek ellenére szeretne diplomázni, mert óvónőnek készül, ahhoz pedig szükséges a főiskola.

Balogh Orsolya Balogh Orsolya ©

– Magának az oktatásnak nincs értelme, mert semmit nem használunk abból az életben, amit az iskolában elmondanak. Grafikusnak tanulok, de nem tudom, Magyarországon mennyire fogok boldogulni – válaszolta kérdésünkre Kiss Kornél.

Kiss Kornél Kiss Kornél ©

Németh Dávid úgy gondolja, egy szakmával könnyebben lehet boldogulni, amit azzal indokolt, hogy szakemberekre mindig szükség lesz.

Németh Dávid Németh Dávid ©

HBN | Fotó: Derencsényi István