Megkérdeztük: Ön szerint milyen veszélyei vannak a nyílt vízi fürdőzésnek?

Megkérdeztük: Ön szerint milyen veszélyei vannak a nyílt vízi fürdőzésnek?
Megkérdeztük: Ön szerint milyen veszélyei vannak a nyílt vízi fürdőzésnek? - © Fotó: Matey István
Debrecen – Ezúttal arra voltunk kíváncsiak, olvasóink szerint mennyire veszélyes manapság nyílt víznél strandolni. Válaszaikat megtalálják a cikkünkben.

– A nyílt vizeknél nincs kihelyezett életmentő. Ha bajba kerül valaki, soká érkezhet a segítség – válaszolta Ary Zsanett.

Vasadi Dávid szerint csak felelősségteljesen szabad nyílt vízben fürdőzni, ezért csak az merészkedjen a vízbe, aki jó úszó.

Hogea-László Patrícia és családja rendszeresen jár fürödni szabad vízre. Mint mondta, a legfontosabb, hogy figyeljenek egymásra, még akkor is, ha mindenki tud úszni, mert a tavaknál, folyóknál nincs úszómester.

– A folyók, tavak sokkal veszélyesebbek mint a strandokon lévő medencék, hiszen a természetes vizeknél a mélység mellett a sodrással is meg kell küzdeni – fogalmazott Oláh Zsófia.

Zöld Norbert szerint a nyílt vizekkel az a legnagyobb probléma, hogy hirtelen mélyülnek. Kiemelte, ha egy méter után több méterrel nő a víz mélysége, a strandoló könnyen pánikba eshet.

– Úgy tervezzük, folyóparton töltjük a nyaralást. Mivel ezeken a helyeken nincs életmentő, magunknak kell vigyázzunk egymásra. A legfontosabb, hogy egyedül soha ne menjünk be a vízbe, akkor sem, ha tudunk úszni – mondta Szák-Kocsis Vanda Tímea.

HBN | Fotók: Matey István


„Benne volt a levegőben, hogy valaki előbb-utóbb belefullad”
Debrecen – A mostani tragédia állítólag egy horgászszerelék miatt következett be, az után akart beúszni a huszonéves fiatal, de körülbelül húsz méter tempózás után elsüllyedt.

hirdetés