Megkérdeztük: Ön szerint milyen pályát érdemes választaniuk a nyolcadikosoknak?

Megkérdeztük: Ön szerint milyen pályát érdemes választaniuk a nyolcadikosoknak?
© Fotó: Pixabay
Debrecen – Egy kérdés, négy válasz a nyolcadikos diákok pályaválasztásáról.

László Máté, egyetemi hallgató

lm

Bár régen voltam nyolcadikos, úgy vélem, a mai diákoknak elsősorban informatikai pályát érdemes választaniuk. A turizmus is nagyon jövedelmező, de a műszaki pályát is ajánlanám a pályaválasztóknak.

Potyók Tamás, festőművész

pt

A gyereknek a pályaválasztás során azt kell választania, amit igazán szeret, mert csak azzal foglalkozik majd hosszú távon. Ha olyan munkánk van, amit nem szeretünk, megbetegedhetünk.

Masits István, festőművész

mi

Az évek alatt kiderül, hogy a gyereknek mihez van tehetsége. A megélhetés mellett az is fontos szempont, hogy élvezzük is a munkát, és a szülőnek így kell pályát választania a gyermek számára.

Nagy Sándor, műszerész

ns

A nyolcadikosoknál még csak annyit lehet előre sejteni, hogy fizikai vagy szellemi pályára alkalmasak. Nagyon fontosnak tartom, hogy otthonról milyen hagyomá­nyokat hoznak.

HBN|Fotók: Matey István


Pappné Gyulai Katalin, Papp László és Átányi Ajtony, a Fórum Debrecen igazgatója a tájékoztatón
Debrecen - Az általános iskolások pályaválasztását segíti a tankerület komplex programja. A közismert képzések mellett újak közül is választatnak a középiskolába készülő diákok. A debreceni és nyíradonyi középiskolák képzései igazodnak az Új Főnix-Tervhez, így a gyerekek olyan intézmények és képz...