Megkérdeztük: Ön szerint miért csökkent drasztikusan a dohányboltok forgalma?

Pápay Imola
Pápay Imola - © Fotó: Matey István
Debrecen – A cigaretta ára jelentős mértékben megemelkedett, ezért nagyon sokan leszoktak róla. Ezenkívül a dobozon feltüntetett beteg szervek látványa is arra sarkallja az embert, hogy tegye le a cigit – véli Pápay Imola.

Jóga László szerint azért csökkenhetett a dohányboltok forgalma, mert többen illegális úton szerzik be a cigarettát.

Jóga László Jóga László ©

– A magas árak és a cigicsempészet. Ezt a két okot tudnám felhozni a trafikok forgalmának csökkenésére. Ha olcsóbb lenne a dohány, biztosan nagyobb volna a forgalom – fogalmazott Csinálos Dóra.

Csinálos Dóra Csinálos Dóra ©

Varga Zoltán szerint az emberek félnek bemenni a trafikba megvenni a cigarettát, mert attól tartanak, akkor jön egy rabló, amikor ők is bent vannak. E mellett a magas cigarettaárakat látja a dohányboltok forgalmának csökkenésében.

Varga Zoltán Varga Zoltán ©

– Nagyon remélem, hogy azért csökkent a dohányboltok forgalma, mert sok embernek megjött az esze. A nikotinban rengeteg méreganyag van, ami nagyon káros az egészségre. Fiatalabb koromban én magam is cigarettáztam, de rájöttem, hogy ez lassú öngyilkosság – osztotta meg véleményét Papp József.

Papp József Papp József ©

Kiss Sebestyén nem rendszeresen, de dohányzik. Úgy véli, sok dohányos illegális úton szerzi be a füstölnivalót, ezért csökken a forgalom.

Kiss Sebestyén Kiss Sebestyén ©

HBN–SZM|Fotó: Matey István