Megkérdeztük: Ön szerint mi a jó házasság titka?

Nikiser Attila
Nikiser Attila - © Fotó: Matey István
Debrecen – Én az őszinteséget tartom alapnak, illetve az sem árt, ha minden szinten kiegészítik egymást a házastársak – vélekedett Nikiser Attila.

Bíró Eszter szerint fontos a bizalom, illetve az odafigyelés egymásra, bár ez a mai fiatalokra már nem feltétlenül igaz.

Bíró Eszter Bíró Eszter ©

– Túl könnyen válunk el, ha úgy adódik. A figyelem nagyon fontos és a kölcsönös törődés – mondta Tóthfalusi Fruzsina, hozzátéve, hogy az érettség szintén elengedhetetlen egy, a házassághoz hasonló, súlyos döntés meghozatalához.

Tóthfalusi Fruzsina Tóthfalusi Fruzsina ©

– Fontos a kölcsönös bizalom illetve a kommunikáció. Kell, hogy meg tudja beszélni a pár a problémáit, illetve örvendetes, ha tudnak közösen szórakozni, így nem laposodik el a kapcsolat – vélekedett Nagy Alexandra.

Nagy Alexandra Nagy Alexandra ©

Tót Endre tömören fogalmazta meg a hosszú házasság titkát, szerinte ugyanis az alapszabály egyszerű: a nőknek mindig igazuk van. Nem érdemes felesleges vitákba belemenni, elvégre ez még egy kapcsolatot sem vitt előre.

Tót Endre Tót Endre ©

– Fiatalként nincs sok tapasztalatom, de magam körül azt látom, hogy ritka az igazán hosszú és boldog házasság. Nem állítom, hogy nem létezik ilyen, mert láttam már jól működő házasságot. Fontos, hogy ébren tartsuk a tüzet, amely jó humorral, közös érdeklődéssel nem túl nehéz – foglalta össze Sotkovszki Réka.

Sotkovszki Réka Sotkovszki Réka ©

HBN|Fotók: Matey István