Megkérdeztük: Ön szerint mennyiben felelnek meg a valóságnak a képviselői vagyonnyilatkozatok?

Molnár Barbara szerint nem minden adat tükrözi a valóságot
Molnár Barbara szerint nem minden adat tükrözi a valóságot - © Fotó: Matey István
Debrecen – Ezúttal a képviselői vagyonnyilatkozatokról kérdeztük olvasóink véleményét.

– Nem tudom elhinni, hogy a képviselőknek annyi vagyonuk van, mint amit a nyilatkozatukban tesznek. Szerintem azt írnak bele, amit akarnak – válaszolta kérdésünkre Bürszem Balázs.

Bürszem Balázs Bürszem Balázs ©

Gurzó Melinda szintén azon a véleményen van, a képviselők nem vallják be a vagyonukat. Mint mondta, hihetetlennek tartja, hogy némelyik politikusnak csupán adóssága van.

Gurzó Melinda Gurzó Melinda ©

– Pozitívum, hogy mindenki számára elérhetőek a képviselők vagyonnyilatkozatai, ugyanakkor nem vagyok benne biztos, hogy azok megfelelnek a valóságnak – fogalmazott Nagy János.

Nagy János Nagy János ©

Molnár Barbara szerint nem minden adat tükrözi a valóságot, ugyanakkor úgy véli, egy nagyobb vagyont nem lehet eltitkolni, mivel a szélsőséges dolgok úgyis kiderülnek.

– Papíron, lehet, rendben vannak az adatok, de nem hiszem, hogy azok megfelelnek a valóságnak. A legtöbb politikusnak bevallásuk szerint még saját személygépkocsijuk sincs – osztotta meg gondolatait Gyulai Ágnes.

Gyulai Ágnes Gyulai Ágnes ©

Balog Dávid jó dolognak tartja a képviselők vagyonbevallását, viszont szerinte nem minden vagyont vallanak be, amit az emberek irigységével magyaráz.

Balog Dávid Balog Dávid ©

HBN–SZM | Fotók: Matey István