Megkérdeztük: Ön szerint melyek a legjobban fizetett diplomás munkakörök manapság?

Akt.:
Horváth Alexandra szerint a jogi pályán lévőket fizetik meg a legjobban.
Horváth Alexandra szerint a jogi pályán lévőket fizetik meg a legjobban. - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Nemrég arról kérdezősködtünk, hogy vajon szükség van-e diplomára a boldoguláshoz. Tovább szőve a gondolatot most arra voltunk kíváncsiak, hogy melyek azok a diplomák, amelyekkel valóban jól fizető álláshoz juthat az ember.

– Úgy gondolom, a jogi szférában dolgozókat fizetik meg legjobban a diplomások közül, szerintem a legtöbb fizetést az ügyvédek vihetik haza – nyilatkozta portálunknak Horváth Alexandra.

Farkas Zita szintén úgy gondolja, hogy az ügyvédek keresik a legtöbb pénzt. Megjegyezte, a pedagógusok bére viszont alacsony, holott sokat dolgoznak.

Farkas Zita Farkas Zita ©

– A mérnökök és a jogászok munkáját fizetik meg a legjobban, ezért annak éri meg inkább tanulni – vélekedett Mészáros Béla.

Mészáros Béla Mészáros Béla ©

Horányi Tamás zenésznek készül, annak ellenére, hogy tudja, e területen nem lehet sok pénzt keresni. Mint mondta, számára fontosabb, hogy azzal foglalkozzon, amit szeret csinálni.

Horányi Tamás Horányi Tamás ©

– A vegyiparban dolgozom, a vegyészmérnököknél már csak a bankszektorban dolgozókat fizetik meg jobban Magyarországon. Ezeknél a szakmáknál jelenleg nincs jobban fizető – szögezte le Kovács Sándor Lajos.

Kovács Sándor Lajos Kovács Sándor Lajos ©

Szabó Zsófia szintén a vegyiparban dolgozik. Kiemelte, az ebben az ágazatban dolgozókat a hazai viszonylatokhoz képest jól megfizetik, de a pénzügyekkel foglalkozó munkavállalók bére ennél magasabb lehet.

Szabó Zsófia Szabó Zsófia ©

HBN | Fotó: Molnár Péter
hirdetés