Megkérdeztük: Ön szerint mely országok hazánk legfontosabb külföldi partnerei?

Megkérdeztük: Ön szerint mely országok hazánk legfontosabb külföldi partnerei?
Debrecen – Kik azok a külföldi partnerek, akik nélkül Magyarország élete teljesen más lenne? Olvasóink megmondják, mit gondolnak a dologról.

– Mintha hintapolitika zajlana az országban. Egyaránt nyitottak vagyunk Nyugat és Kelet felé is, ezért azt gondolom, Németország és Oroszország is ugyanolyan fontos partnere Magyarországnak – vélekedett Solymosi Lukács.

Szarka Melitta szerint Németország és Franciaország hazánk legfőbb stratégiai partnere. Megjegyezte, az Európai Unióban lévő országok egymás támogatói.

– Oroszország rejti a Föld kincsét, a gázt, az olajat, ezért érdemes jóban lenni vele, másrészt az EU-tagországok szövetségben állnak egymással, még ha ez nem is működik tökéletesen – válaszolta kérdésünkre Lukács Miklós.

Varga Katalin úgy véli, hazánk egyaránt nyitott Kelet és Nyugat felé is. Mint mondta, Magyarország gazdasági kapcsolatban áll Németországgal és Oroszországgal is.

– Az országban számos német nagyvállalat telepedett meg az évek alatt, ezért úgy gondolom, a többi nyugati ország mellett Németország hazánk legnagyobb külföldi partnere – fogalmazott Szuna Attiláné.

Kiss László úgy gondolja, az ország egyértelműen a nyugati hatalmakkal szeretne komolyabb kapcsolatot kialakítani, amit szerinte az is alátámaszt, hogy több német nagyvállalat telepedett meg az országban.

HBN|Fotók: Matey István