Megkérdeztük: Ön szerint megoldódhat a devizahitelesek problémája?

Csiha Katalin
Csiha Katalin
Debrecen – Senkire sem kényszerítették rá a svájcifrank-alapú hitelt, most mégis mindenki az államtól várja a segítséget. Köztudott, hogy a deviza nem stabil, ennek ellenére sokan felvették a hitelt, ezért nem gondolom, hogy az ország feladata lenne megoldani a problémát – vélekedett Csiha Katalin.

Szabó Máté szerint a devizahitel egy nemzetközi szintű gond, amelyből ki lehetne kerülni, viszont a kormány egyedül nem képes rá.

Szabó Máté Szabó Máté ©

– A devizakárosultak áldozatok, mivel a bankok tisztában voltak vele, mi következik. Ez mutatja, hogy a gazdasági érdek előrébb való, mint az ember – fogalmazott Gulyás János.

Gulyás János Gulyás János ©

Nagy Marianna úgy véli, árfolyamgátat kellene szabni, hogy ne repüljenek az égbe az árak, ugyanakkor hangsúlyozta, meg kellene szüntetni a devizaalapú hiteleket.

Nagy Marianna Nagy Marianna ©

– A jelenlegi vezetés nem tudja megoldani a devizahitelesek problémáját. Talán előbb a gazdaságot kellene fellendíteni, és utána tudnának segíteni a bajbajutottakon – nyilatkozott lapunknak Nagy Ádám.

Nagy Ádám Nagy Ádám ©

Karácson István szerint komolyabb együttműködésre lenne szükség az állam és az emberek között, és akkor talán lehetne megoldást találni a problémára.

Karácson István Karácson István ©

HBN-SZM|Fotó: Derencsényi István