Megkérdeztük: Ön szerint megállítja-e a menekültáradatot a szigorú határőrizet?

Bélteki György
Bélteki György - © Fotó: Matey István
Debrecen – Rovatunkban nem először foglalkozunk a menekültüggyel, úgy tűnik, az utca embere sosem zárkózik el, ha az illegális bevándorlók okozta válságról kérdezzük.

Bélteki György úgy véli, a menekültek eddig is át tudtak jönni a határon, ezután is meg fogják oldani. Aki a háború elől menekül, azt már nem tartja vissza ez a szigorítás sem.

– Aki elveszítette a családját, otthonát és menekül, ezek az intézkedések már nem tartják vissza. Valamennyire csökken majd a létszám, de ugyanúgy jönni fognak – válaszolta Simon Ágnes.

Simon Ágnes Simon Ágnes ©

Nagy Kitti szerint nem állítja meg a migránsokat a szigorítás, valamilyen szinten lehet, hogy segít, talán több időbe telik majd nekik, egyszerre nem jönnek ennyire sokan, de továbbra is jönni fognak.

Nagy Kitti Nagy Kitti ©

– A szigorítás valamennyire visszafogja őket, de úgyis találnak majd más megoldást, hogy elérjék céljukat – mondta Gáspár Dóra.

Gáspár Dóra Gáspár Dóra ©

– Helyes, hogy életbe lépett ez a rendelet, sajnos nyár elején a menekültekkel kapcsolatban volt egy incidensem, így úgy gondolom, mindenképpen intézkedni kell. Ettől eltekintve azt gondolom, nem fog beválni, mert találnak majd más módot az átjutásra – mondta Rozgonyi Adél.

Rozgonyi Adél Rozgonyi Adél ©

György Anna szerint nem fog segíteni, hiszen sok ember jön, és a nagy tömeget nehéz megállítani. Ha ezen a határon nem tudnak átjönni, kerülnek más irányba, de biztos, hogy jönni fognak.

György Anna György Anna ©

HBN | Fotó: Matey István