Megkérdeztük: Ön szerint megállítja a kerítés a hazánkba tartó menekülteket?

Ujj Andrea
Ujj Andrea
Debrecen – Szerintem ha át akarnak jönni, úgyis átjönnek, akár van kerítés, akár nincs. Mivel egyenlőre csak a déli határra tervezik, ez nem jelent majd túl nagy akadályt az érkező migránsoknak, akik ezután máshonnan közelítik meg hazánkat – mondta Ujj Andrea.

– Egy fal nem jelent túl nagy védelmet. A menekülőket nem hátráltatja majd, inkább csak rafináltabbá teszi a védelmi vonal – válaszolt kérdésünkre Fekécs Kitti.

Fekécs Kitti Fekécs Kitti ©

– Értelmetlennek tartom, hogy csak a déli szakaszon építenek ki védvonalat. Mielőtt elkészülne a kerítés, valószínűleg tömeges beáramlásra készülhetünk – fogalmazott Egri Béci.

Egri Béci Egri Béci ©

– Valamilyen szinten megoldás lehet, azonban inkább a megelőzésre kellene nagyobb hangsúlyt fektetni. A rászoruló országok támogatása lenne indokolt az Unió részéről. Talán ezzel sikerülne megakadályozni a migránsok nagyszámú bejövetelét – vélekedett Koch Petra.

Koch Petra Koch Petra ©

– Sokat nem fog javítani a helyzeten. A menekültek harcolni fognak magukért vagy az épülő kerítés ledöntésével, vagy annak megkerülésével – mondta Tiba Tamás.

Tiba Tamás Tiba Tamás ©

– Jelképesen valamit számukra is jelenteni fog, azonban ez nem állíthatja meg őket a menekülésben – hallhattuk Rénes Annától.

Rénes Anna Rénes Anna ©

HBN|Fotók: Molnár Péter