Megkérdeztük: Ön szerint kiváltja-e a 2-es villamos a 31-es, 32-es buszt?

Radácsi Antal
Radácsi Antal - © Fotó: Matey István
Debrecen – Radácsi Antal úgy fogalmazott, hogy a körülményekhez képest ideális az új villamos vonala, mivel az említett két buszjáratot kiváltja, illetve más járatokat is tehermentesít.

– A 32-es buszt semmiképpen, mivel az a buszvég felé közlekedik, amit a villamos kihagy. Ezzel szemben a 31-est teljes mértékben kiváltja – fogalmazott Menyhárt József.

Menyhárt József Menyhárt József ©

Hasonlóan vélekedett Zavaczki Antalné is, aki szintén a 32-es járattal kapcsolatban fogalmazta meg az aggályait. A nyugati belvárosból egészen biztosan hiányozni fog majd ez a busz, de nyilván időt kell adni az új közlekedési rendnek, s ha úgy van, változtatni rajta.

Zavaczki Antalné Zavaczki Antalné ©

A helyközi járatok elérése nehézkesebb lesz az új renddel Gál Annabella szerint, mivel a 32-es buszt nem képes helyettesíteni a villamos. – Biztosan kellemetlenségekkel jár majd az én közlekedésem is – mondta.

Gál Annabella Gál Annabella ©

Kevesebb fennakadást okoz az átalakítás Vékás Szabolcs életében, mivel ő az új villamos vonalán utazott eddig is. – Én várom az új villamosok indulását, biztosan kényelmesebb lesz a buszoknál, a zsúfoltságtól pedig nem tartok – osztotta meg velünk.

Vékás Szabolcs Vékás Szabolcs ©

– Abban az esetben tudná kiváltani, ha a villamos a buszvég felé haladna, de mivel ez nem így van, ezért számomra sem lesz alternatíva az új villamosvonal, mivel hadházi lányként sűrűn utazom távolsági busszal. Kénytelen leszek átszállni, vagy gyalogolni, de még igazán nem látom át, miként fog a gyakorlatban változni a közlekedés – így Magyari Melissza.

Magyari Melissza Magyari Melissza ©

HAON–MI


Gyorsabbnak, jobbnak ígérik a buszközlekedést
Debrecen – A forgalomszervezők jó átszállási lehetőséget ígérnek, de külön jegy nem lesz hozzá.