Megkérdeztük: Ön szerint kell-e tartanunk a klímaváltozástól?

Ön szerint kell-e tartanunk a klímaváltozástól?
Ön szerint kell-e tartanunk a klímaváltozástól?
Debrecen – Mit hozhat nekünk egy esetleges klímaváltozás? Olvasóink megmondják, mit gondolnak a témáról.

– Itt a kontinens közepén talán csak az elsivatagosodástól kell tartanunk. Más, nagy természeti katasztrófáktól talán nem. Ettől persze még komolyan kell venni a problémát – mondta Egri Ágnes.

– Kell tartanunk tőle, eléggé megbolondult az időjárás is mostanában. Jó lenne, ha tennénk ellene valamit – véli Szalatyán Erzsébet.

Oda kellene figyelnünk az intő jelekre Jakab István János szerint. Mint mondta, sokkal jobban ki kellene aknáznunk a megújuló energiaforrásokat.

– Sajnos, kell tartanunk a klímaváltozástól, túlságosan sok fosszilis tüzelőanyagot égetünk el és rengeteg szemetet halmoztunk fel eddig is, ezeknek pedig már érezhető a káros hatása. Ily módon nem csak a környezetünket károsítjuk, hanem közvetlenül a saját egészségünket is – vélekedett Lasanczi Brigitta.

– Rövid időn belül még nem kell aggódnunk, azaz, jó lenne, ha már most aggódnánk, de mivel még nem annyira kézzelfoghatók a káros következmények, az emberek még nem veszik komolyan. Csak aztán nehogy késő legyen – mondta Marosi Nándor.

– Talán ha ezt a jelenlegi állapotot fenn tudnánk tartani, akkor még egy élhető bolygót kapnának majd a gyermekeink, csak ne rosszabbodjon tovább a helyzet – hallhattuk Viski Ágnestől.

HBN|Fotók: Molnár Péter
hirdetés