Megkérdeztük: Ön szerint ideje volt-e felújítani az 1-es villamos vonalát?

Akt.:
Megkérdeztük: Ön szerint ideje volt-e felújítani az 1-es villamos vonalát?
© Fotók: Derencsényi István
Debrecen – Arról kérdeztük a debrecenieket, hogy szerintük ideje volt-e felújítani az 1-es villamos vonalát. Abban egyetértenek az emberek, hogy rendbe kell tenni a síneket – de a kivitelezés módját illetően már akadnak kifogások.

Bár én csak hébe-hóba használom az egyest, azt mondom, bőven ráfért már a rekonstrukció, mert jóval lassabban lehetett rajta menni, mint a kettesen – vélekedik Dudás Attila.

– Jól teszik, hogy felújítják, mert amellett, hogy néhol csigatempóban tudott csak közlekedni rajta a villamos, csörgött-zörgött, olyan volt, mintha egy rossz betonúton lennénk – mondta el Szigeti Kristóf.

Beke Ádám örül a hírnek, de szerinte ezt már régen meg kellett volna lépni. Amondó, jobb lett volna kicserélni a teljes szakaszt, bár ez is sokat jelenthet. Szívesen venné, ha a kék villamosokat is lecserélné a DKV.

– Nem értem, miért kell szakaszosan csinálni, lettek volna végre túl az egészen. Eddig könnyen eljutottam a piacra, most pedig a lezárás miatt gyalogolnom kell sokat – panaszolta Szabó Zsigmondné.

– Engem nem igazán érint, ritkán használom, de talán szerencsésebb lett volna olyan megoldást keresni, ami által megújul az egész pálya – nyilatkozott Feczkó Andrea.

Sárkány Edit az egyetemen dolgozik, így ő a munkálatok alatt szinte mindennap kénytelen lesz legalább húsz perccel korábban elindulni. A megállóba érve szembesült a lezárással, ami nagyon meglepte, semmit nem tudott korábban erről.