Megkérdeztük: Ön szerint észreveszik-e a tehetségeket az iskolában?

Akt.:
Czifrus Ádám
Czifrus Ádám - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Képzőművészeti iskolába jártam, ahol a tanárok jobban odafigyeltek a tehetséges gyerekekre, de nem vagyok benne biztos, hogy egy általános iskolában nagyobb figyelmet kapnak a jó képességű diákok – vélekedett Czifrus Ádám.

Kányási Kitti szerint a pedagógus egyéni döntése, mennyire figyel a gyerekekre, de ő maga úgy emlékszik vissza, hogy senkivel sem foglalkoztak a külön.

Kányási Kitti Kányási Kitti ©

– Az iskolától függ, mennyire veszik észre a tehetséges tanulókat. Ahova nehezebb bekerülni, véleményem szerint ott többet foglalkoznak a tehetséges tanulókkal – fogalmazott Perge György.

Perge György Perge György ©

Kiss Brigitta úgy véli, ha valaki nagyon tehetséges, akkor kap kiemelt figyelmet, de ha csak néhány tárgyban, akkor nem.

Kiss Brigitta Kiss Brigitta ©

– Ha a gyerek tehetséges egy adott tárgyból, de másból nem kiváló, akkor nem azt erősítik, amiben jó, hanem azt, ami nehezebben megy neki. Ezzel az a probléma, hogy nem arra helyezik a hangsúlyt, amiben sikeres, hanem, amiben kevésbé – hangsúlyozta Csoma Eszter.

Csoma Eszter Csoma Eszter ©

Fekete Teodóra azt tapasztalta, akkor foglalkoztak külön a tehetséges gyerekekkel, ha volt rá idő. Mint mondta, a tanárok elsősorban a tananyag leadására koncentrálnak.

Fekete Teodóra Fekete Teodóra ©

HBN-SZM|Fotók: Molnár Péter