Megkérdeztük: Ön szerint érdemes-e vonattal utazni?

Bodnár Enikő
Bodnár Enikő
Debrecen – Bodnár Enikő szerint érdemes. – Gyorsak és elég jól felszereltek már a vonatok. Inkább nyaraláskor veszem igénybe, vagy ha Budapestre kell utazni, egyébként ritkán vonatozok. Drágának gondolom, de nekem van kedvezményes kártyám, ezzel megéri.

– Hajdúbagosi vagyok, oda nem jár vonat. Régebben vonatoztam, de ma már nagyon ritkán veszem igénybe. Egy árban van a buszközlekedéssel, de én utóbbit választom – válaszolta Szegedi Henrietta.

Szegedi Henrietta Szegedi Henrietta ©

Sidóné Albert Erzsébet szerint a vonat kényelmesebb, nem olyan zsúfolt, mint a buszok. – Olcsóbban ki lehet jönni, mint autóval, de ettől eltekintve csak nagyon ritkán veszem igénybe a vasútközlekedést.

Sidóné Albert Erzsébet Sidóné Albert Erzsébet ©

– Nem igazán érdemes. Főleg télen, amikor köztudott, hogy mindig sokat késnek a vonatok. Mindenki pontosan akar megérkezni oda, ahová tart. Helyette autóval közlekedem, amit ha többen használunk, gazdaságosabb. A teleautó szolgáltatásokat jó ötletnek tartom – válaszolta Eszenyi Tünde.

Eszenyi Tünde Eszenyi Tünde ©

– Húsz éve nem ültem vonatra, koszosak, gyermekkorom óta nem szeretem. Helyette busszal járok – mondta Vatler István.

Vatler István Vatler István ©

Sipos Nóra szintén nem vonatozik. – Autóval utazunk többen egyszerre, így olcsóbb, gyorsabb, kényelmesebb és nincs időhöz kötve.

Sipos Nóra Sipos Nóra ©

HBN