Megkérdeztük: Ön szerint elég vonzó-e a katonai pálya?

Bognár Áron
Bognár Áron - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Csütörtökön ellátogattunk Hajdúhadházra, a Bocskai Lövészdandár toborzónapjára, ennek apropóján ezúttal arról kérdezgettük fiatal olvasóinkat, hogy vajon szimpatizálnak-e a katonai pályával.

– Mivel a testvérem katona, van némi rálátásom, hogy ez mennyire szép hivatás. Sehol máshol nincs ilyen összhang a kollégák között, talán csak az egyházban dolgozók viszonya hasonló ehhez. Nagyon szoros barátságok alakulnak ki a katonaságnál – vélekedett Bognár Áron.

– Én nem mennék katonának – mondta Fentős Bence, – bár tudom, amióta világ a világ, szüksége van az államoknak hadseregre – tette hozzá.

Fentős Bence Fentős Bence ©

Hambuch Konrád így látja: – Bár műszaki pályára készültem, s erre a hadseregnél is rálelhettem volna, nem akartam katonának állni. Vélhetően ez a családi hagyományaimból is adódik, mert édesapám például nem volt sorkatona – fogalmazott.

Hambuch Konrád Hambuch Konrád ©

Fazekas Mihálynak az apja sokat mesélt a katonaságról, ezért meg is fordult a fejében, hogy ez egy szép, neki való hivatás, ám veszélyes. – Ezért ódzkodnak tőle talán oly sokan – hallhattuk.

Fazekas Mihály Fazekas Mihály ©

– Aki eléggé elszánt és szeretné a hazáját szolgálni, az vélhetően nagyon szívesen megy katonának – mondta Telek Tamás.

Telek Tamás Telek Tamás ©

– Jómagam nem gondolkodtam rajta, hogy hivatásos legyek, de vannak olyan elszántak, akik ezt választják. Itthon talán nehezebb ez a hivatás, ezért több akarat kell hozzá, hogy katonának álljon – mondta el Farkas Ferenc, aki szerint nem minden a magasabb fizetés, sokszor fontosabb a megbecsülés.

Farkas Ferenc Farkas Ferenc ©

HBN-MP | Fotó: Molnár Péter