Megkérdeztük: Ön szerint be kellene-e fogadni a menekülteket Magyarországnak?

Akt.:
Kiss Milán
Kiss Milán - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Attól függ, milyen menekültekről van szó. Azokat megértem, akik valóban az életükért hagyják hátra hazájukat, azonban Európában most nem mi vagyunk a legalkalmasabb ország a befogadásukra. Egyébként sem biztos, hogy számukra ez a legnagyobb segítség – vélekedik Kiss Milán.

– Valamilyen szinten egyetértek a befogadással. A vélemények azonban túl szélsőségesek ahhoz, hogy megtaláljuk a középutat. Vagy mellette van valaki és védi, támogatja őket, vagy pedig a saját tulajdonát félti, így ellenük fordul. Egy idő után nincs köztes út – mondta Tóth Daniella.
tóth_daniella

 

– Egy bizonyos pontig be kellene őket engedni, de a mostani helyzet már nem tartható – osztotta meg velünk Tóth Orsolya.
tóth_orsolya

 

– Egyik felem segítene, a másik viszont nem szívesen venné őket pártfogásba – nyilatkozott lapunknak Szabó Mónika.
szabó_mónika

 

– Nem itt akarnak letelepedni, úgyhogy semmi ok nincs rá, hogy itt – vagy akár csak fel is – tartsuk őket – hallhattuk Faragó Sándortól.
faragó_sándor

 

– Sokan mondják, hogy be kellene fogadnunk őket. Én nem ezt vallom, káoszt hagynak maguk után, nem tisztelik a kultúránkat, nem tartják be a törvényeinket – fogalmazott Bácsik Barnabás.
bácsik_barnabás

 

HBN-BL | Fotó: Molnár Péter
hirdetés