Megkérdeztük: Ön segítené-e bármilyen módon a menekülteket?

Seres Zsófia
Seres Zsófia - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Találkoztam olyan családdal és olvastam olyanokról, akik valóban rászorulnak a segítségre, de sajnos nagyon sokan nem. Utóbbiakat egyáltalán nem támogatnám – fogalmazott kérdésünkre Seres Zsófia.

Szabó Péter szerint van egy határ, ameddig támogathatjuk a hazánkba érkező bevándorlókat. – Azt hiszem, hogy egy olyan kis ország, mint Magyarország, nem tud ennél többet tenni – jegyezte meg.

Szabó Péter Szabó Péter ©

Veres Éva ugyanígy látja. Ha tehetné, segítene az elesetteken, de úgy gondolja, nehéz megítélni, ki az, akinek igazán kell a támogatás.

Veres Éva Veres Éva ©

– Én segítenék, annak aki rászorul, de nagyon megszigorítanám az ellenőrzést, hogy kiderüljön, valójában ki is az, akinek segítenünk kell – tudtuk meg Puskás Tündétől.

Puskás Tünde Puskás Tünde ©

– Én nem vagyok a menekültek ellen, így aztán szállást és ételt mindenképpen adnék nekik, és persze lehetőséget arra, hogy folytathassák az utukat – mondta érdeklődésünkre Balogh Melinda.

Balogh Melinda Balogh Melinda ©

– Több táska használt ruhát összeszedtem, hogy segítsek, de aztán láttam, hogy teli szatyrokkal jönnek ki az egyik bevásárlóközpontból. Ezután elbizonytalanodtam, hogy valóban szükség van-e az én segítségemre – hallottuk Rajnaha Rolandtól.

Rajnaha Roland Rajnaha Roland ©

HBN|Fotók: Molnár Péter


Menekülteket segítő debreceni önkéntesekkel találkoztunk
A debreceni Nagyállomásnál az ide érkező menekültekkel és az őket segítő helyi önkéntescsoport tagjaival találkoztunk. Első kézből kaptunk információt arról, hogy mi várja a több ezer kilométert utazó, otthonuktól távolra vándorolni kényszerülő embereket nálunk.