Megkérdeztük: Ön mit vár a magyar válogatottól az Európa-bajnokságon?

Fent: Szabó Gergő, Sinka Dávid és Horváth József. Lent: Csíki András, Czinege Róbert és Balogh Krisztina.
Fent: Szabó Gergő, Sinka Dávid és Horváth József. Lent: Csíki András, Czinege Róbert és Balogh Krisztina. - © Fotó: Matey István
Debrecen – Szerintem most, hogy sikerült kijutni az Eb-re, még jobban oda fogják tenni magukat a játékosok. Titokban két döntetlenben és egy győzelemben reménykedem, és abban, hogy így továbblépünk a csoportból – osztotta meg vágyait Szabó Gergő.

– Gyermekkorom óta rajongok a fociért. Nagy előrelépés, hogy ki tudtunk jutni, és remélem, egyre feljebb jutunk a ranglétrán. Én már abban is bízom, hogy rögtön az első mérkőzésen meg tudjuk mutatni, mi a magyar virtus – bizakodott Sinka Dávid.

Horváth József úgy látja, a magyar futballisták nem bírják végig erővel a nemzetközi mérkőzéseket. Véleménye szerint a sógorok és a portugálok győznek a magyarok ellen, talán Izland ellen összejöhet a pontszerzés.

– Már önmagában az, hogy 44 év után újra megmutathatjuk magunkat egy Európa-bajnokságon, óriási élmény minden fociszurkolónak. Szerintem egy iksz a realitás az izlandiak ellen. Az osztrákokat és Portugáliát nagyon erősnek érzem – mondta el Csíki András.

– Követtem a csapat eredményeit, örülnék neki, ha továbbjutnánk a csoportból, az óriási siker lenne. Izland és Ausztria talán fogható a számunkra – vélekedik Czinege Róbert.

Balogh Krisztina, bár nem annyira figyelte az eseményeket, azt természetesen hallotta, hogy kijutott Franciaországba a nemzeti tizenegy. Tisztes helytállásban bízik.

HBN-MSZ|Fotók: Matey IstvánSporthírek


hirdetés