Megkérdeztük: Ön mit gondol Trianonról?

Ön mit gondol Trianonról?
Ön mit gondol Trianonról? - © Fotók: Derencsényi István
Debrecen – Csütörtökre esett a nemzeti összetartozás napja, kíváncsiak voltunk, olvasóink mit gondolnak a trianoni békeszerződésről.

Tóth Andrea szerint viszont aki igazán magyarnak érzi magát, az soha nem fogja kiheverni Trianon tragédiáját.

– A jelenlegi gazdasági helyzet is ad elég okot a szomorkodásra, nem gondolom, hogy egy közel száz évvel ezelőtti esemény miatt ma is búslakodni kellene, a jelenre kell koncentrálni – vélekedett Mike Zoltán.

Horváth Orsolya ugyancsak azt gondolja, nem szabad elfelejteni, hogy az országot szétdarabolták, és rengeteg területet elcsatoltak tőlünk.

– Sokat gondolkodtam, hogy igazságos döntést hoztak-e az ország feldarabolásával. Ez fájó pontja a magyar történelemnek, amit úgy gondolom, soha nem lehet kiheverni. Ugyanakkor azzal tisztában kell lennünk, hogy az elcsatolt területeket soha nem fogjuk visszakapni – válaszolta kérdésünkre Módis Márton.

– Rengeteg idő eltelt a szerződéskötés óta, kilencvenöt év alatt fel lehetett dolgozni Trianont – nyilatkozott lapunknak Jeges Henrietta.

Kormos Bence szerint akármilyen rossz döntést is hoztak akkor, túl kell lépni rajta, és bele kell törődni, hogy az elcsatolt területek már soha többé nem lesznek Magyarország területének részei.​

HBN | Fotók: Derencsényi István