Megkérdeztük: Ön milyen fellépőket, rendezvényeket látna szívesen a Cívis Korzón?

Nánási Sándor
Nánási Sándor
Debrecen – Németországhoz hasonlóan hazánkban is divatba kellene hozni a sörfesztivált. Véleményem szerint egy, a magyar „folyékony kenyeret” népszerűsítő fesztivál hasonló sikereket arathatna – vélekedett Nánási Sándor.

Pásztor Marcell szerint akár sör-, akár borfesztiválról is szó eshetne a korzó keretei között. – Ugyan pálinkafesztivált már évek óta rendez a város, az emberek nem vennék rossz néven az évenkénti kettőt sem – mondta.

Pásztor Marcell Pásztor Marcell ©

– Legutóbb egy debreceni sportáruházhoz látogattam el, ahol sportbemutatókat tekintettem meg. Egy különböző keleti mozgáskultúrát felvonultató küzdősportfesztiválra szívesen eljönnék a belvárosba – osztotta meg velünk Tábori Nikolett.

Tábori Nikolett Tábori Nikolett ©

Hatvani Tibor járműfesztivált tekintene meg, ha erre alkalom adódna. – Leginkább motoros, streetbemutatókat látnék – árulta el.

Hatvani Tibor Hatvani Tibor ©

– A Road Blues Companyt szívesen fogadnám. A szervezők helyében ingyenes szűrőprogramokat tartanék, nagy lenne az érdeklődés – hallhattuk Fagyal Bence Zsoltot.

Fagyal Bence Zsolt Fagyal Bence Zsolt ©

– Hagyományőrző programokat, ezen belül népi mesterségek bemutatóit látnám nagy örömmel – fogalmazott Balogh Norbert.

Balogh Norbert Balogh Norbert ©

HBN-BL|Fotók: Derencsényi István


Gyermek néptáncfesztivál és kézműves vásár a debreceni Cívis Korzón
Debrecen, 2014. július 2., szerda (MTI) – A nyári hétvégéken tartó debreceni Cívis Korzó keretében pénteken és szombaton rendezik meg a XX. Szomszédolás Országos Gyermek Néptáncfesztivált, valamint a kézművesek, helyi kistermelők és iparművészek vásárát Debrecenben főterén – közölték a szervezők szerdán sajtótájékoztatón.