Megkérdeztük: Ön mennyi esélyt lát az EB-re kijutni?

Majdanics Máté
Majdanics Máté - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Azt gondolom, a románok ellen van esélyünk, de a görög csapat talán kemény dió. Nem rossz a mi válogatottunk, de talán nem hajtunk annyira, mind mondjuk a görögök – vélekedett Majdanics Máté.

– Csak nagyon régen volt jó csapatunk; szerintem nem tudunk kijutni az Eb-re, bár az biztosan jót tenne az önbizalmunknak – mondta Bocsi Balázs.

Bocsi Balázs Bocsi Balázs ©

Kovács Anett szerint lehetetlen kijutnunk világversenyre ezzel a csapattal; úgy véli, a fiatalok hozzáállásával van a baj.

Kovács Anett Kovács Anett ©

Talán egy minimális esélyünk lehet Gábor Zsolt szerint, ám a jelenlegi keret nem feltétlenül alkalmas arra, hogy kiharcolja a továbbjutást.

Gábor Zsolt Gábor Zsolt ©

– Az elmúlt 20-30 évet tekintve most van a legnagyobb esélyünk a kijutásra. Se a spanyolok, se a franciák, se a portugálok, se a németek, se az olaszok nincsenek ott a csoportunkban, bármelyik ellenfelünket le tudjuk győzni hazai pályán. Mivel a rendszer is változott, odaérhetünk a 24 csapat közé, a románokat pedig ezúttal mindenképp legyőzzük itthon. A görögökkel már nehezebb dolgunk lesz – vélekedett Román Dávid.

Román Dávid Román Dávid ©

A magyar csapatnak mindenki örül mint ellenfélnek… Nálunk már negyven éve nincs jó futball, ezt az utánpótlásképzés és a tehetségkutatás hatékonyabbá tételével lehetne megváltoztatni – mondta Perjés Péter.

Perjés Péter Perjés Péter ©

HAON-MP