Megkérdeztük: Ön másképp szervezi-e a bevásárlásokat a nagyáruházak kötelező vasárnapi zárva tartása miatt?

Megkérdeztük: Ön másképp szervezi-e a bevásárlásokat a nagyáruházak kötelező vasárnapi zárva tartása miatt?
© Fotók: Matey István
Debrecen – Belegondoltak már miként oldják meg a bevásárlást, ha vasárnap zárva lesznek a nagyáruházak?

– Ez idáig vasárnaponként jártunk vásárolni, ezért mindenképp át kell szervezzük, valószínűleg átkerül szombatra a bevásárlás napja, akkor viszont mindenfelé nagy tömeg lesz – vélekedett Batki Lotti Nikolett.

Batki Lotti Nikolett ©

Elek Petrának nem okoz gondot, hogy vasárnaponként zárva tartanak a nagyobb üzletek, mivel azon a napon csak a piacra szoktak kiugrani. Hozzátette, ha esetleg valami hiányzik, akkor azt a kisboltban meg tudják venni.

Elek Petra Elek Petra ©

– Eddig legtöbbször vasárnap jártunk vásárolni, most viszont ez a zárva tartás miatt péntekre vagy szombatra csúszik. Attól tartok, hogy szombatonként nagy tömeg lesz az üzletekben – válaszolta a Napló kérdésére Szántó Bence.

Szántó Bence Szántó Bence ©

Orbán Leila és családja nem tartanak külön nagy bevásárlásokat, ami hiányzik, azt hét közben pótolják, ezért nem különösebben érinti a vasárnapi zárva tartás. – A vasárnap a családé, azon a napon eddig se jártunk vásárolni.

Orbán Leila Orbán Leila ©

Talán annyit lehet majd észrevenni belőle, hogy a hét többi napján is több ember lesz az üzletekben – fogalmazott Hoffmann Dóra.

Hoffmann Dóra Hoffmann Dóra ©

Nyilas Ágnes úgy véli, hozzá hasonlóan nagyon sokan szombatra teszik át a bevásárlás napját. Megjegyezte, attól tart, olyan nagy tömegek lesznek a boltokban, mint ünnepek előtt.

Nyilas Ágnes Nyilas Ágnes ©

HBN | Fotók: Matey István